Öne Çıkanlar Düzce yılbaşı eğlencesi yılbaşı İSTİFASINI İSTEDİK Yukarı Ayazlı Mahallesinden Ayten yıldız vefat etti.

Bu haber kez okundu.

DERGAH AKÇA DÜŞTÜ YANMAZ LİMANA GİTTİ
 YILDIZLI YÜKSELEN.

Mehmet Özer Akçakoca Kaymakamı. Bir elinde gül bir elinde lale. Herkese zeytin dalı tatlı dil güler yüzle Mülki idarede farklı bir tarz ile geldi Akçakoca ya. Herkesi dinleyen herkese değer veren bir anlayışla Devleti temsil etme adına ne gerekiyorsa yapan bir iradenin sahibi. Muhtarından müdürüne belediye başkanından siyasetçiye kadar gelene gül gidene lale elleri dolu dolu bir mülkiyeli. Akçakoca yı Vali Ali Fidan beyin bakış açısından aldığı destekle Düzce de farklı bir ilçe olarak değerlendirildiğinin somut adımını İl bürokrasisinin Öğretmen evinde ağırlayıp sorun ve dilekleri muhutaplarına birebir anlatma imkanı sağladı. Kaymakam bei başlattığı bu iradenin devam ettirmesi dileklerimizle bu sayının yıldızlı yükselenlerinde değerlendirdik. Sel akar kumu kalır yiğit gider namı kalır demişler.Kaymakam Özerde mülki idarede iradesiyle hoş bir seda bırakacağını şimdiden işaret etti. Hayırlı olsun.

 YÜKSELENLER

OĞUZHAN SEVİNÇ.Sevinç Ticaret Ceosu Sevinç ticaret olarak bugünlere kolay gelmediler.Yerel yönetimlerin ayak oyunlarına rağmen mallarını çadır altında bekletildiği günlerden bugünlere sabırla iğne ile kuy kazar gibi geldiler. Atıl haldeki 6000 m2 Fiskobirlik ambarlarını Sevinç ticaret markasıyla imalattan satışa hizmet sektöründe Akçakoca da ulusal uluslar arası imalat yapan bir markanın doğuşuna imza attılar. Hayal kurdular hayalleri gerçekleştirerek Batı Karadeniz bölgesinin kapalı alan mal çeşidi olarak en büyük mağazasını Akçakoca ya kazandırdılar.Bir makas bir makine bir metre ile başlanan yolda bölgesinde vizyon sahibi bir kuruluş haline geldiler. Kendisini ve firmasını tebrik ediyor başarılarının devamı dileklerimizle kendisini yükselenler birinci sırada değerlendiriyoruz.

Turhan Güler. Chp İlçe Başkanı. Sabret oğul vaktinden önce çiçek açmaz misali sabırla bugünleri bekledi. Omuzuna aldığı başkan yaptığı Fikret Albayrak ve Milletvekili seçilmesi için gece gündüz uğraştığı Selçuk Yanmazın vetosuyla iktidarken Chp ilçe başkanlığından el çektirildi. Yılmadı usanmadı. Her ne kadar 2014 seçimlerinde partisine destek vermediği iddiaları gündeme gelsede 2015 seçimlerinde bir zamanlar ortak kaderi paylaştığı Ayazlıdan delege bile yapılmayan Hamdi Denizi chp delegesinin desteğiyle sırt üstü tuşa getirdi. Yel kayadan ne alır alırsa tozunu alır misali partisinin yerel iktidardan düştüğü gün inandığı davasına hizmet için sabrının mükâfatını gördü. Kim tutar Turhan Güler seni yollar yıllar misyon seninle dedik kendisini yükselenler ikinci sırada değerlendirdik.

Burçin Sarıcan Ak parti Teşkilat Başkanı. Kurulduğu günden bugüne Ak partinin tüm külfetine katlanıp en az nimetinden faydalanan bir dava adamı.Başbakanlıkla bürokratlar değişir odacılar değişmez misali Ak parti Akçakoca Teşkilatında kim başkan olursa olsun Burçin Sarıcan gölge başkan oldu. Her ne kadar Belediye başkanı ve Mevcut atanan ilçe başkanı kendisi ile çalışmak istememe niyetinde olsalarda ameller niyetlere göre misali Sarıcan faktörünü aşamadılar geçemediler. Kim nederse desin Sarıcan Ak partinin ilçede aranan bilinen vazgeçilmeyen bir unsuru oldu. Kime destek verdiyse netice aldı. Ne düşündüyse gelen İlçe başkanları hayata geçirdi. Yetkisiz etkisiyle Akçakoca Ak parti misyonunun vazgeçilmezi oldu. Bizde kendisini görmezden gelemedik kendisini yükselen üçüncü sırada değerlendirdik.

Düşenler

 Turgay Çakmak CHP Belediye Meclis Üyesi: 2014 Yerel seçimlerinde aday olduğu mahallesinde CHP nin 3. Parti olmasını önleyemeyen, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde parti çalışmalarında ortalarda görünmeyen; ilçe başkanlığı seçimi söz konusu olunca sıkı kulis çalışmalarında bulunan ve desteklediği aday kaybedince Atatürkçü çizgiden ayrıldığı, etnik siyaset yapıldığını gerekçe göstererek partisinden istifa eden; ancak oylarıyla seçildiği partililerine karşın hiçbir sorumluluk hissetmeden meclis üyeliğine sıkı sıkı yapışan ve orada oturmayı sürdüren Bu sayının düşünlerinin ağa babası oldu. Kendisini bu ne perhiz bu ne lahana turşusu misali değerlendirip düşenlerin ağa babası ilan edip birinci sırada değerlendirdik.

FİKRET ALBAYRAK Eski Belediye Başkanı.  Akçakoca’ya yaptığı önemli yatırımlara karşın başkanlık döneminin son aylarında farklı tepeden bakan bir havaya girdi. Ben bilirim benden iyisi yoktur anlayışıyla favori olarak girdiği seçimden hüsran ve hayal kırıklığıyla dip yaparak çıkan Fikret Albayrak; İki genel seçim çalışmalarında yokları oynarken İlçe seçimleri için yanında yer aldığı adaya verdiği taktikler ve destekler yeterli olmadı. Akıntıya kürek çekme misali desteklediği adayın parti misyonuyla örtüşmeyen halini göremedi.2019 hesaplarını bugünden yapma gayretinde olan Albayrak’ın ilde de arzu ettiği sonuçların alınmadığı kanısında olduğumuz Albayrak Dadalı daki ofisine tekrar kapandı. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olurmuş Haziran ve Kasım seçimlerinde tarlada olmayan Albayrak ın 2019 seçimlerinde harmanda ne izi olacağını şimdiden merak ediyoruz.

Dergah Akça Ak Parti ilçe Başkanı. Himmetsiz edede kime himmet ede derler. Hasbel kader geldiği ilçe başkanlığında yola çıktıklarını yolda bulduklarına tercih ederek siyasette vefanın İstanbul’da bir semt olduğunu gösterenlerden. Camide erkeklerin bir adım gerisinde namız kılar gibi Akçakoca nın hayatı meselesi olan meselelerde Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından heyetlere dahil edilmeyen bir ilçe başkanı. Eniştesi İsmail Çavuşoğlunun belediyeden emekliliğini basından duyacak kadar Belediye cenahında etkisi olan bir başkan. Özellikle de gelecek siyasi adımlarda yeri olmasın diye sürekli bir yerlerden tırpan yiyerek kuzuyu kurt kurdu kuzu sanarak gözleri kapalı siyasete devam ediyor. Kılavuz olarak siyasette bir arpa boyu yol alamayan yakın akrabasını belirleyen Akça siyaseti öğrenme çabasında yürürken öğrendiklerini tatbik edecek saha bulamayacağı yola doğru hızlı adımlarla ilerliyor. Kendisini Düşenlerin üçüncü sırasında değerlendirdik. Hayırlı olsun.

Limana Gidenler.

AKÇAKOCA İL GENEL MECLİS ÜYELERİ

Nasrettin Hocanın tüccar olma niyetini eşine açıklamasından Sonra”Adam sen ne anlarsın Tüccarlıktan “ tepkisine “ Hanım bana tüccar derler sana tüccar hanımı derler” cevabı misali bir hal içinde bizim il genel meclis üyelerimiz. Akçakoca kamuoyu Seçileli İki yıla az bir zaman kala elle tutulur gözle görülür bir hizmet e şahit olmadı. Devlet erkanı ve siyasi erkan geldiği zaman ön saflarda yerini alan İl genel meclis üyeleri köy yollarına giderken ilçenin hayati bağlantılarında ne sözleri var nede izleri.Çok iyi dert dinleyip not alıyorlar.Not defterleri doldu taştı. Ama hizmet adına bir arpa boyu yol alınamadı. Akçakoca nın eskiden bir vekili vardı şimdi üç vekili var diyorlar ama üç vekilin sinerjisini gösteremediler.Akçakocalılar  Düzce nin  köy yollarının sıcak asfaltların dan giderken her metrede il genel meclis üyelerini hatırlıyorlar. Etkili kişinin yetkisizliği yetkili kişinin etkisizliği vardır orda iş bereketsizliği diyor İl genel meclis Üyelerini limana gönderip platforma kadar gönderemediğimiz      için kendimizi üzgün hissediyoruz.

Nuri Aşık Eski Siyasetçi ve Çaycı. Akçakoca’da hayır şer bir ilk önce haber Nurinin çay ocağında duyulurdu. Bakanından valisine Kaymakamından Belediye başkanına kadar ziyaretçisi eksik olmazdı Nurinin. Ak partiydi ama hiç ak partili olamadı.Partili  Delegede ilçe başkanlığı adaylığında kendisine bu görevi vermemişti zaten.Yorgan gitti kavga bitti misali kimseler arayıp sormaz oldu Nuri aşığı. Çayını içenler sohbetini dinleyenler mutluluğunu hüznünü paylaşanlar öküz öldü ortakçılık ayrıldı misali Nuri Aşığı katık diye ekmek arasına koyanlar kalmadı. Nuri aşıkta Maziye bir bakıver neler neler yaşadık şarkılarıyla limanda gezintilere finklere başladı. Ey gidi Nuri Aşık ey gene seni biz hatırladık. Gene seni bizler hatırlattık. Evden camiye camiden eve ara sıra Karatavuğa git gel ne işin olur senin milletin etlisi sütlüsüyle deyip kendini limana vefa adına son defa gönderdik. İyi gezmeler.

Okan Yanmaz Potansiyel Belediye Başkanı; Gambersiz düğün olmaz derler. Okan Yanmaz 2009 ve 2014 yerel seçimlerine altı ay kala seçimin gamberi gibi seçim sattı mahalline çıkar. Seçim biter yorgan gitti kavga bitti misali kapanır işine gücüne. Maddi manevi talepler olur diye telefonlara bakmaz. Birkaç kişi haricinde oturduğu ortamlarda etrafındakilere noter görevi verip sefasını sürer. Seçim biter Okan gider. Nereye kimlerle gider gelir bilinmez bile. Ama seçim zamanı gelince gamber gibi çıkar ortaya. Akçakoca için altı ay söyler dörbuçuk yıl susar. Doğru ve yerinde fikirlerini altı ay zamana sıkıştıran Yanmazı Limana gidenlerde değerlendirdik. Bu ara limanda seçime altı ay kala sahada göreceğimizi günleri bekliyoruz.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Yanmaz 8 yıl önce

Sayın ünsal çok dogru yaklaşımınız var katılıyorum Yanmaz hakkındaki goryslerinize fakat telefonlara bakmama dışında diğer konularda şöyle söyleyeyim genel seçimlerinde araya koyarsaniz bir hayli yoruldu akrabam diye söylemiyorum yanlış anlaşılmasın bu kez 6 ay kala susmayacak herkesin bir çalışması olduğu gibi onunda bazı düşünceleri var bu düşünceler ne içindir tabiki konu Akçakoca olunca herşeyi hesaba katmak gerekiyor hepimiz Akcakocayi seviyor ve bir katkıda bulunmak istiyoruz ben taksiciyim sizden ricam 2yildir Akcakocamizin turizm deki kaybını göz önüne almanız inanın Sayın Fikret Albayrak dönemi bundan çok daha sasaliydi turizmde kendisini çok tebrik ederim başarılıydı ve birde yukarı mahalle pazarı hala devam ediyor hiç değilse oradaki insanları bir hafta sonu bakın ne halideler satış yapmak için nelere katlaniyorlar o stadnların yerine kapalı olanlardan konulamazmi donuyor insanlar vallaha yazık birde yolları çok berbat park yerleri hiç yok daha cokseyvar anlatacak ama defter almaz saygılarımla Murat Yanmaz

Avatar
Ayfer Yilmaz 8 yıl önce

Uzaktan bakınca değerlendirmelerin doğrudur.Belki de bizim eksikligimiz sularla,depolarla ilgili yapilan calismalarimizin anlatilmamasi,yollarin asvaltlanmasi ile ilgili zaman periyodu 2016 yılına havalarin duzeldigi doneme kalmasi bizim calismadigimizi hissetiriyor sizlere dogrudur.2016 Akçakoca nin yili olacağını bütün kalbimle inanıyor Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Ayfer Yılmaz.