Öne Çıkanlar Düzce yılbaşı eğlencesi yılbaşı İSTİFASINI İSTEDİK Yukarı Ayazlı Mahallesinden Ayten yıldız vefat etti.

Bu haber kez okundu.

AKÇA YILDIZLA YÜKSELDİ SOLAK LİMANA GİTTİ
 Yıldızlı Yükselenler

Dergah Akça Ak parti İlçe Başkanı; İlçe başkanlığına bir geldi pir geldi. Per türlü dezenformasyona karşı hoşgöre ve sabırla göğüs gerdi. Kimilerine göre geç gelen adalet adaletsizliktir düşüncesiyle ilçe başkanlığı koltuğuna geç oturdu. Partisinden il genel meclis adaylığı için çırpındı mücadale verdi. O gün iktidar olup muktedir olamayanlar Bugün siyasetin çıkmaz sokağının sonundaki çöplüğü gidenler dergah Akçayı sandık görevlisi olarak tayin ettiler. Cumhur reise Muhtar bile olamaz diyenler gibi Akçayı değil başkan sandık görevlisi yapanlara yılların siyasi dersini verdi. İt izinin at izine karıştığı ortamdan Aslan gibi kükreyerek ilçe başkanı oldu. Gerek iş deneyimi gerekse iş dünyasındaki başarılı çıkışını siyasi taç la süsledi.Üç milletvekilinin ismi üzerinde ittifak sağladığı nadir bir isim oldu. Üç vekilin yıllar sonra aynı noktada ittifak sağladığı Dergah Akça “Sabret oğul vaktinden önce çiçek açmaz” söylemini hatırlattı bize. Biz de kendisini yıldızlı yükselenler birinci sırada değerlendirdik. Hayırlı uğurlu olsun.

 OSMAN ÇAKIR NEDİM İŞGÖREN

Yel kayadan ne alır alırsa tozunu alır derler. Osman Çakır için içimizdeki İrlandalılarla dışarıdaki İngilizler sadece bu dönemde 130 milletvekilinin emekli olduğu bir yasal düzenleme için tertip kurdular.Tertipin Akçakoca Ayağında içimizdeki İrlandalılar var. Fiskobirlik e yıllar önce fındık satıp  emekli olmak için çevresini harekete geçirenler Çakır ın yasal hakkına tahammül edemediler. Nedim İşgörende bu vesile ile gerek Akçakoca da gerekse Türkiye genelinde meşhur oldu. Çakırdan nemalanma derdinde olanlar davullu zurnalı be meseleyi anlattılar. Çakır ne ihale takibi yaptı nede vekillikten bir imtiyaz sağlayacak akçeli işler. Bula bula bunu buldular. Hemde Hükümete hergün muhalif bir gazeteden medet umarak. Osman Çakır Düzce genelinde  Akçakoca’ya yaptığı ve yapacağı hizmetlerle yerini Düzce de sağlamlaştırırken Ak partiyi takip eden Başkentçinin” iki vekilin anketlerdeki puan sayısı 8 . Osman beyin tek başına puanı 8” açıklamasından sonra bu dalga dümeni  eksen kayması yaşadı. Yıldızlı yükselenlere seni kerhen yazarken olayın kahramanı Nedim İşgörenide unutmadık. Hayırlı uğurlu olsun.

YÜKSELENLER

İbrahim Vural. Esnaf. Stüdyo 77 diye tanıdı Akçakoca onu. Yıllarca en yeni kasetleri satardı müşterilerine. Yirmi yıldır TRT nameyi günde üç dört arayıp Akçakoca için Akçakoca musiki derneği için isteklerde bulunuyor. Yirmi yıldır bıkmadan usanmadan Akçakoca yı TRT Name programında tanıtıp sessiz çoğunluğun sesi oluyor. Turizm Dernek başkanları kendi filimlerini çekip reklamına bakarken Vural gönüllü turizm elçisi. Aslında Hepimiz İbrahim Vuralız dercesine vuralı tebrik etmek lazım. Bayram gelmiş neyime demeden bayramda seyranda hergün Akçakoca için kalbi atan Vuralı tebrik ediyor kendisini yükselenler birinci sırada değerlendiriyoruz. Sayfamız yeni bir isim daha kazandı. Hayırlı olsun.

Fikret Albayrak. Eski ve potansiyel Belediye Başkanı.

 Merkep ölür kalır semeri yiğit ölür kalır eseri derler. Akçakoca nın Yıkılsın dedikleri ama kendisi siyasi enkazda kalanlara nispet Sky Tower Oteli Akçakocaya kazandırdı. Açılışında tek kelime bile söz verilmedi kendisine. Oteli temelini atanları hatırladılar ama Oteli büyük risk alıp Akçakoca ya kazandıran Albayrağ’ı hatırlamadılar. Kuru tezek duvara yapışmazmış. Fikret Başkan Akçakocanın kaderini değiştiren bir hamle ile Bugün karadenizin tek beş yıldızlı otelini bölgeye kazandıran ancak iftiralarla algı yönetimleriyle ter döktüğü emek verdiği eserinin açılışında Abdurrahman çelebi oldu. Kendisin bu vizyonunun işletmede çalışan 150 kişinin nasibine ilçedeki tüm esnafın nimetine vesile olduğunu sağır sultan biliyor. İyilik yap denize at maluk bilmesse haluk bilirn misali kendisini tebri ediyor beklenen gün gelecekse çekilenin kutsallığını kendisine hatırlatıp yükselenlerde ikinci sırada değerlendirdik. Hayırlı olsun.

Levent Bilgin Düzce Genç Müsiad Başkanı;


Adam olacak çocuk küçüklükten kendini belli edermiş. Levent Bilgin Akçakoca’nın yetiştirdiği kendi kendine gelişen Düzce Genç Müsiad başkanlığına tek isimle oturan bir yıldız. Kuyruklu yıldız gibi arkasında misyonunu sürükleyen, kutup yıldızı gibi isteyince oluyormuş düşüncesini Akçakoca gençliğine ispat eden yön gösteren bir ışık oldu. Sen ağa ben ağa bu inekleri kim sağa dercesineefendi kişiliği mütavazi yaklaşımı özelliklede sosyal meselelerdeki ısrarcı tutumu Genç müsiadın kaptan koltuğuna oturmasında en büyük etken oldu. Kapıda yetişen tosundan öküz olmazmış derler. Akçakoca’dan yetişip Düzce de kabul gören bu tosuncuk bizim gözümüzden de kaçmadı. Kendisine ve Akçakoca ya hayırlı olmasını diliyoruz ikbalinin daim olmasını diliyoruz.

DÜŞENLER

Burçin Sarıcan Her İlçeye beldeye köye lazım olan bir kişilik.


Bekri Mustafa ayarındaki dervişlerle Akçakoca siyasetini dizeyn etmeye kalktı. Kendisine itibar etmeyenlerin ilçe başkanlığı adaylığı ve belirlenmesi sürecinde bir numaralı itibarlı adamları oluverdi.

Siyasi ve içtimai olarak kimseden eksiği yok fazlası var. Ama her tekerleği gıcırdıyan arabaya binit durakta otobüs beklemiyor. Kimilerine maşa olup siyasi rant elde etmelerine sebep olurken kimilerinin tekerleğine çomak sokup ciddi engellemeler yapan bir model. Hizmet ettiklerinide unutuyor himmet edenleride.Ne İsaya ne musaya yaranamayıp iki mabet arasında ibadetsiz kalıveriyor. Bilgi tahsil karizma on numara. Ama en cahil siyasetçiye rahmet okutacak kadar tutarsız bir hal içinde. Son dönem ilçe başkanlığı seçimlerinde harcadığı enerji ne kendine fayda sağladı ve partisine. Ama iç çekişmeler içinde kişisel hinlik uğrunda olanların davullarının kasnağına vurdu gitti. Gidiş o gidiş uzun ince yolun çıkmaz sokağına doğru yol almaya devam ediyor. Bizde kendisini düşenler  de değerlendirdik hayırlı olsun.

Kazım Topuz Sözde Turizm Derneği başkanı.


Turizm Derneği başkanlığından başka her türlü faaliyeti icra ediyor. Dernek başkanı olmak için harcadığı enerjiyi başkanken harcayamadı. İlçede gerek üniversite gerek resmi kuruluşların Turizm etkinliğiyle ilgili toplantıya katılmayan turizmin başkanı. Akçakocanın kaderini değiştiren Sky Tower Otelin açılışında bile gözükmedi. Dernek bürosunu caminin önünden alıp koşa koşa taksi yazıhanesine teslim etti. Kimden akıl alıp dernek binasını babalı oğullu rejon kesicilere teslim etme cehaletini icra ederek çapını çevresini gözler önüne serdi. Türkiye’nin ilklerinden olan turizm derneği bugün ki kadar aciz basit küçük ve vizyonsuz günlerini yaşamadı. Ama ulusal ve yerel basında kendi işyerindeki balık pişirme seanslarını hiç atlamadı. Turizm derneği konumu ve irade şekli Akçakoca Turizmine bu kadar balta vuracak hale gelirdi. Geldi de. Sana başkanlık ne lazım kazım diyor en kısa zamanda abesle iştigal haldeki derneği düştüğü yerden kaldıracak başkan adaylarını beklediğimizi bilmenizi isteriz. Düşenlere bile yazılmaman gerekirdi ama düştün yazıldı işte. Reklamın iyisi kötüsü olmaz.

 

Limana gidenler;

Erol Solak. Eski Belediye Başkanı


Kurt kocayınca köpeğin maskarası olur diye bir sözümüz vardır. Erol Solak Akçakoca da üst üste iki kez belediye başkanlığını kazanan son yılların en ritmik siyasetçisi. Horonda halkaya girmeden halkadakilere yön verme gibi bir beceri sahibi. En büyük Özelliği İlçede seçim ve toplumsal olaylar olacağı zaman gerekli tedbir yönlendirmeleri yapıp hemen tır şoförü olduğunu hatırlar çeker diyar diyar diyar.Hele hele Çarşının içindeki fitne dedikodu kaynağı uğrak yeri kapanınca eksen kayması yaşamaya başladı. Kendi eksen kaymasını yaşadığı gibi çevresinde de eksen kaymalarına tahammül etmek zorunda kaldı. Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşmaya sarhoştum aydım ben bu işten caydım yaklaşımıyla siyasi hatatını tammladı.Bari eksiklerini tecrübe yapıp doğrularını gelecek kuşaklara örnekle anlatsın tavsiyesinde bulunup kendisini son kez kerhende olsa Limana gidenlerde yazmak zorunda kaldığımızın bilinmesini istiyor Limana gidenlerde tek geçiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.