Öne Çıkanlar Düzce yılbaşı eğlencesi İSTİFASINI İSTEDİK Yukarı Ayazlı Mahallesinden Ayten yıldız vefat etti. iPhone 5 kullanıcıları şokta !

Bu haber kez okundu.

AKÇAKOCA NIN EN HAYIRLI KIZI
 YÜKSELENLER DÜŞENLER LİMANA GİDENLER

YILDIZLI EN YÜKSELEN

Akçakoca nın En hayırlı kızı…

Nevin Gökçek Hanım Çuhalı çarşısından Demirci Osman’ın kızı. Dolu dolu Anadolu tabiriyle Tam bir Osmanlı kadını. Yıllar önce çuhalı sahiline Nazmi Çiloğlunun Belediye Başkanlığı döneminde sahil bandı ve parkın kazandırılma hizmetinin baş mimarı Bu Osmanlı kadını. Neidiğü belirsiz düşüncelerle küçük siyasi ratlar hesap edilerek yapılan parkın kimyası arızalı basın tarafından Akçakoca da Çiloğlu’na, Ankara’da Melih Gökçek başkanı köşeyı sıkıştırmak için yapılan haberden sonra gözü yaşlı da olsa kendisi katılarak parkın açılışını izlemek zorunda kaldı. Yılmadı usanmadı gurbetteki Akçakoca Aşkı için elinden ne geliyorsa yaptı. En Son MTA nın Büyükşehir belediyesine devrinden sonra açılışında Eşi(Ben Akçakoca nın eniştesiyim. Her belediye Başkanı bu eniştelik hakkını benden ister” sözüyle de Nevin Hanımın çabasını tescilledi. Akçakoca nın En hayırlı kızı. Başkentin Osmanlı kadını bize “Yıldızlı En Yükselenler ”köşesini açtırmak zorunda kaldı. Hayır niyetlerinizle Akçakoca ya yaptığınız katkılar sizin ve neslinizin dünya ahret saadetine vesile olsun diyoruz. Akçakoca Sizinle gurur duyuyor Akçakoca’nın en hayırlı kızı…

YÜKSELENLER

Dergah Akça Makine Mühendisi İş Adamı. Bir zamanlar sabah çiği kadar Ak partiden İl Genel meclis üyeliğine aday olup siyasete ilk adımını attı. Az olalım biz olalım brizbize olalım mantığını taşıyan zamanın Ak parti yönetimi kerhen aday göstermek durumunda kaldığı Akçayı sistemli bir şekilde siyasi misyondan dışarıya atma ayak oyunlarına sarıldılar.Bugünlerde Ak Parti ilçe başkanlığı için adı geçiyor Akçanın. Köyünde düzenlenen güreş etkinliklerinde 2014 yılı Ramazan bayramında ağalığa layık görüldü. Akça iştirakiyle kurulan inşaat şirketi çelik çatı ve inşaatında büyük işlere imza atmaya başladı. Gerek yap sat bina hizmeti gerekse fabrikalara, tavuk kümeslerine çelik çatı işlerinde  düzce ilinde sayılı işe imza attı. Yel kayadan ne alır alırsa tozunu alır misali kendisine vefasızlık ve bahtsızlık yaşatanlara toplumsal refleksleri ve iş dünyasındaki yaşadığı planlı ikbal sayesinde vizyonunu ispatladı. Akçakoca’nın gelecekteki  eşraflarından biri olacak Akçayı beş yıldızlı yükselene layık gördük hayırlı uğurlu olsun.

Semih Çakır İktisatçı Düzce Milletvekili Osman çakırın Danışmanı. Osman Çakır vekil olup yeğeni Semihi kendisine danışman atayınca herkeste bir öngörü bir eleştiri tafraları başladı. Şıracının şahidi bozacı diyenlerden, Elma ağacının dibine armut düşmez diyenleride duyduk. Hem vekil Osman Çakır bu öngörüleri  ve tafraları hayrete hayranlığa düşürecek şekilde Akçakoca’ya hizmet etti Hemse Danışman Semih Çakır anyı paralelde rüştünü ispat etti. Bir elinde telefon vekilin işlerini takip ederken Organize sanayi bölgesinden İşletme fakültesine kadar kan bağı olan bir yakınını hastalığını  takip edercesine Akçakoca lılın derdini talebini takip etti. O dertlerde dertlenip tevazu ve samimiyeti hiç bozmadan söylemlere kulak tıkayarak hizmet takibine devam etti. Akçakoca da doğup büyüyen ve Akçakoca da ömrünü tamamlayacak olan Semih Çakır zaman zaman kendini de aşarak her türlü eleştiriye hoşgörüyle baktı. Kendisini tebrik ediyor hizmet derdindeki hassasiyetinden dolayı yükselenler ikinci sırada değerlendiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Sefer Tuzcuoğlu Osmaniye Mahallesi Muhtarı; Osmaniye Mahallesi tarihin en karizmatik, en sevimli, en hoşgörülü en çalışkan muhtarlarından birini seçti Sefer Tuzcuoğlu ile. Seçilmek için kapı kapı dolaştığı haneleri şimdide sorun ihtiyaç ve çözümler noktasında dolaşıp ziyaret ediyor.Tabiri caizse Osmaniye Mahallesi muhtar gibi bir muhtarı iyi keşfetmiş. Gerek yerel siyaset gerekse bürokrasiyle takındığı duruşu sayesinde genç güler yüzlü olmanın avantajını kullanıp seçmenlerinden büyük taktir topladı. Güler yüzü ve güvenirliğiyle sigorta sektöründeki aştığı işyerinde hem işinde ikbale koşuyor hemse gelecekteki siyasi ikballerinin temellerini atıyor. Muhtar Tuzcu oğlu Akçakoca siyasetinde ve sivil toplum kuruluşlarının gelecekteki müdavimleri arasına girdi.Eski Belediye Binasının altındaki işyerinde kendisini keşfeden Osmaniye Mahallesi sakinlerine hizmet vermek için bekliyor. Kendisine gelecekteki ikballerinde başarılar diliyoruz.

DÜŞENLER.

Fatih Çakır. Kendi çevresine ve camiasına rağmen 2014 yerel seçimlerinde Mhp Belediye Başkan Adayı Okan Yanmazla yola çıktı. Gece gündüz didindi durdu. Gecesini gündüzüne hecesini sözüne kattı. Ne ettiyse ne yaptıysa  bir türlü Muvaffak olamadı. Akçakoca da artık değişim olmalı Akçakoca siyasetinin kadroluları elini ayağını çeksin gençlere yol verilsin mücadelesini kimse anlamadı dinlemedi. Söz aldıklarından vefasız umduğu yerlerde rahmetsiz kalınca barınaktaki teknesiyle milleti gezdirip kendi gibi değirmen taşının altında dağılan arkadaşları ile sabah rüzgarında savruldu gitti. Biz kendisini limana gönderelim derken kendisi bizden önce limana demirlemiş zaten. Siyasetin ilk okulunu öğrendi. Ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiriyor. Belki 2015 seçimlerinde durduğu yerde kalırsa fakültesini bitirir. Ne diyelim Çakır bir musibet bin nasihatten evlaymış. Seni Okan Yanmaza rağmen düşenlerde tek geçiyoruz.

LİMANA GİDENLER

Ağalık almakla değil vermekle olur ey fani.

İlhan Ünal Beyören köyü Eski Ağası. Yörük malı ile kurbanın nasıl kesileceğini Akçakoca kamuoyuna gösterenlerden biri Ünal. Beyören Köy güreşlerinde bir ağa oldu pir ağa oldu. Beş yüz lira verip ağa elbisesi aldı önce. Ekibini toplayıp çalmadık kapı aşındırmadık eşik bırakmayıp güreşler için maddi ve eşya desteği istedi Akçakoca esnafından. Sponsor dediler bu esnaflara. Belediyeden alınan destekleri lojistik hizmetlerde kullandı. Ağalık bitti ama Ünal ın güreşlerdeki eli ayağı çekilmedi. Esnafın ve STK lardan alınan ayni ve nakdi yardımlarla güreşin nasıl yapılacağı öğretti diğer ağalara. Kendisinden sonraki ağalarla da kapı kapı eşik eşik dolaşıp durdu. Beşyüz liraya aldığı ağalık elbisesi bugünlerde kederi oldu İlhan ağanın. Bu seneki ramazan bayramında başrol oyuncusuydu.Ama katılanlara iki kepçe pilavla bir bardak ayran ikram etmeyi organize edemeyecek kadar başrol oyunculuğuna kaptırdı kendini. Her şeye destekleyici buldu ama güreş ağası elbisesi elinde kaldı. Artık “ağalık vermekle olur almakla değil” geleneğini başlatan ağa olarak hatıra olarak saklamanı tavsiye ediyor Limana giderler de tek geçiyoruz Ünalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.