Öne Çıkanlar UYGAR OTOMOTİV Küçük Sanayi Sitesi Yeniden Refah Partisi SAPAK OTOMOTİV DÜZCE OBS

Bu haber kez okundu.

‘YONCA DEĞİL AKILLI KAVŞAK, ALT DEĞİL ÜST GEÇİT’

Düzce’ye kent kimliği kazandırılması ve tüm kaynakların halkın refahı için harcanması hedefiyle yola çıkan MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Yılmaz Eser, hayata geçirmek istediği yatırımları da vatandaşın talepleri doğrultusunda şekillendiriyor.

Düzce’de ulaşım noktasında en çok şikayet alan konuların başında gelen D-100 kara yolu üzerindeki kavşaklara yönelik şimdiden projesi hazır olan Başkan Adayı Eser, “Bu sorun yonca kavşakla değil akıllı kavşaklar ve üst geçitlerle çözülür.” dedi.

ESNAFIN TALEPLERİNE KULAK VERDİ

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle mahalle gezerek halkla kucaklaşan ve büyük destek gören MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Yılmaz Eser, esnafların sıkıntı ve taleplerine de yerinde kulak verdi.

ESER’İN SORUNLARI ÇÖZECEK PROJELERİ HAZIR

Esnaf ziyaretlerinde büyük ilgi gören MHP’li Eser, esnafların ve Düzce’nin en önemli sorunlarından biri olan kavşaklardaki trafik yoğunluğunu bitirecek çözüm önerisini anlattı.

İnşaat mühendisi olarak şehirleşmedeki yanlış uygulamaları net şekilde analiz ettiğini aktaran Eser, trafiği yorucu çalışmalardan biri olarak nitelediği D-100 kara yolu üzerindeki yonca kavşaklar için kara yolları ile istişare halinde sil baştan düzenleme getirmek istediğini vurguladı. Kavşakların Ankara-İstanbul yönünde inşa edilecek üst geçitlerle desteklenmesi gerekliliğine dikkati çeken Başkan Adayı Eseri böylelikle D-100 trafiğinde rahatlama olacağını kaydetti.

“YILLARDAN BERİ SÜREGELEN BİR PROBLEM”

Ankara ve İstanbul arasında önemli bir geçiş güzergahı olan Düzce’deki trafik yoğunluğunu daha da arttıran kavşaklarda dönüşüm düğmesine basmaya hazır olan Eser, “Hal Kavşağı, Olimpiyat Kavşağı, Öztürkler ve Kervan’ın iç kısmındaki kavşakların bir an önce yapılması lazım. İnsanlar trafik yoğunluğundan sabah işe gelemiyor, akşam evine gidemiyor. Şimdi bir de önümüzde Ramazan ayı var ki Ramazan’da trafik zaten komple kilitleniyor. Bu yıllardan beri süregelen bir problem. Bunun çözülmesi lazım. Ben inşaat mühendisiyim. Bu kavşaklarda yaşanan sıkıntı yonca kavşakla değil akıllı kavşaklarla çözülebilir.” dedi.

AKILLI KAVŞAKLAR ÜST GEÇİTLE DESTEKLENMELİ: ALT GEÇİT MALİYETLİ

Akıllı kavşak projesinin üst geçitlerle desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Aday Eser, neden alt geçit yerine üst geçit olmasını istediğini ise şöyle anlattı: “Bu tür çalışmalarda maliyet hesaplamaları önem taşıyor. Belediyenin kasasından çıkacak her kuruş vatandaşa hizmet olacak harcanacak. O yüzden tasarruflu adımlarla ilerleyeceğiz. İnşaat sektöründe olanlar bilirler ki alt geçit oldukça maliyetli bir projedir. 1 alt geçit ile iki üst geçit inşa edilebilir. Bu nedenle Düzce’de akıllı kavşağa dönüştürmek istediğimiz noktalarda Ankara-İstanbul yönüne doğru üst geçitler inşa edilmesi soruna merhem olacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.