Öne Çıkanlar UYGAR OTOMOTİV Küçük Sanayi Sitesi Yeniden Refah Partisi SAPAK OTOMOTİV soner şen

Bu haber kez okundu.

DÜZCE’DE HEYELAN TEHDİDİ!

Deprem ve sel afetlerinin ardından Düzce şimdi de heyelan tehdidi altında! Geçmişte kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelen ve tek bir bölgeyi etkileyen toprak kaymalarının aksine son 10 günde 1 belde ve 2 ilçede yaşanan heyelanlar, vatandaşları tedirginliğe sürüklüyor. Özellikle dağlık bölgelerdeki köylerde benzer afetin yaşanmasından endişe ediliyor.

Akçakoca ve Beyköy’den sonra bu kez Cumayeri heyelan afetiyle yüzleşti. Üvezbeli Köyü Kersendüzü Mahallesi'nde yağışların ardından heyelan meydana geldi. Heyelan bölgesindeki yaklaşık 25 dönüm yamaçlık alanda toprak hareketliliğinin devam etmesi sonucu köy yolunda çökmeler yaşandı, çeşitli bölgelerde yarıklar oluştu.

Heyelan nedeniyle kapanan yollarda çalışmalar sürüyor

Bilindiği gibi Düzce'nin Beyköy beldesinin Çınardüzü mevkisinde 30 Ocak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan ve 4 köy ile 4 mahalleye ulaşımın kesildiği yolda, tekrar toprak kayması yaşanmıştı. Toprak kayması sonucu yaklaşık 200 metrelik kısmını kapanan köy grup yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Yine son yağışlarla birlikte yumuşayan toprak Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu köylerini birbirine bağlayan grup yolunda da heyelana neden olmuştu. Heyelan nedeniyle yol kenarında bulunan fındık bahçesi kullanılamaz hale gelirken, tahribatın giderilmesi için çalışmaların kısa süre içerisinde giderileceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.