Öne Çıkanlar Düzce Yukarı Ayazlı Mahallesinden Ayten yıldız vefat etti. Düzce Belediye Başkan Adayı yaralı İSTİFASINI İSTEDİK

Bu haber kez okundu.

UZMANLARDAN FINDIK ÜRETİCİLERİNE UYARI

Düzce’de fındık üreticileri, hasat öncesi ilaçlama ve gübre çalışmaları için tarlalarına girmeye başladı. Türkiye ve özellikle Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta kaliteyi daha da arttırmak için çalışmalar devam etse de, fındık bahçeleri istilacı bir tür olan Kahverengi Kokarca isimli böceğin tehdidi altında.

Fındığın yaprağını yiyerek, ürünün suyunu emen bu zararlı türü, fındık ağaç köklerinin kurumasına neden oluyor. Bu yıl, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle fındık bahçelerinde erken görülmeye başlayan bu zararlı türü ile mücadelede geç kalındığını belirten uzmanlar, böceğin popülasyonunda da artış beklediklerini belirtiyor.

Bu nedenle bu yıl fındıkta diğer yıllara göre verimin düşük olmasını beklediklerini ifade eden uzmanlar, istilacı böcek ile devletin topyekûn mücadele çalışması başlatması gerektiğini kaydediyor.

HABER: Savaş ARI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.