Öne Çıkanlar Yeniden Refah Partisi TIR TERS U DÖNÜŞÜ YAPINCA OLANLAR OLDU Küçük Sanayi Sitesi Düzce Belediye Başkan Adayı plaj

Bu haber kez okundu.

HEM EĞİTİM HAYATLARINI HEM DE GELECEKLERİNİ PLANLADI

Düzce Valiliği ile hayırsever iş insanı Burhan Özdemir arasında iki ay önce yapılan protokolle öğrencilere daha iyi eğitim ve kaliteli bir gelecek amacıyla Akçakoca Fen Lisesi çok özel modern bir okula dönüşerek ‘Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’ oldu. Sadece Akçakoca’nın değil Batı Karadeniz’in marka okulu olma hedefiyle çıkılan yolda amaç, 21. yüzyılın modern okulunu ortaya koymak.

Protokol kapsamında okula Burhan Özdemir’in rahmetli babası Orhan Özdemir’in ismi verilirken okulun logosu yenilendi ve formaları da tasarlatılıp siparişleri verildi. Öğrencilerin hem okulda hem de dışarıda giyebilecekleri kadar modern olan formalar öğrencilerden büyük beğeni kazandı.

‘Bunlar da yetmez’ diyerek okullar açıldığında öğrencileri sürprizle karşılamak isteyen hayırsever iş insanı Burhan Özdemir, tüm öğrencilere okul logolu sırt çantası, okul logolu cep dosya, bloknot vb. birçok hediye hazırladı.

Ekipler gece gündüz çalışıyor, Özdemir koordine ediyor

Temmuz ayında başlayan süreçte altı ayda yapılması planlanan işler iki ayda tamamlandı. Hayırsever İş İnsanı Burhan Özdemir’in İstanbul’daki ofisindeki ekipler gecesini gündüzüne katarak çalışırken, Burhan Özdemir’se hem ofisinden hem de sıklıkla okula giderek çalışmaları koordine etti.

Eğitimin dışında iç ve dış bina koşullarının da iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında; okulun dış cephesi mantolanarak yeni ve modern bir görüntüye kavuştu, okul içerisinde tüm tuvaletler sökülerek yeniden yapıldı.

Öğretmenler odası, içerisinde mutfağı ve fotokopi odası olan yeni nesil öğretmenler odasına dönüştürülerek öğretmen dolapları, mobilyası ve toplantı masası yenilendi.

Tüm sınıfların zemini her kat farklı renkte olacak şekilde PVC kaplandı. Tüm sıralar ve öğretmen masaları yenilendi.

Bu gelecek kokan okulda çalışmaları hızlandırmak amacıyla okulun öğretmenleri de tatili yarıda kesip okulun temizliğiyle ilgilendiler.

Öğrencilerin ekstra ders çalışmalarına katkı sağlaması amacıyla etüt sınıfları oluşturulurken yorulduklarında dinlenmeleri için koridor başlarına modern mobilyalarla donatılmış öğrenci dinlenme lobileri oluşturuldu.

Sanata ilgisi olan öğrencilerin bu konuda yeteneklerini ortaya çıkarmak ve geliştirmek amacıyla resim atölyesi ve müzik atölyeleri oluşturuldu.

Tüm internet, telefon, ses sistemi ve elektrik altyapısı yenilendi.

Okula sadece maddi değil manevi desteğini de ortaya koyan ve bu amaç uğruna çok çalışan hayırsever İş İnsanı Burhan Özdemir, okulu yapıp bırakmayarak, okulun hamiliğini de üstlendi. Burhan Özdemir, Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fen Lisesi Müdürlüğü arasında hamilik protokolü imzalandı.

Öğrencilere iş ve staj imkanı

İmzalanan protokolde; Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’nde okuyan başarılı öğrencilere hem okulda okurken hem de üniversiteye gittiklerinde mezun oluncaya kadar burs verilmesi, üniversite sonrasında Burhan Özdemir’in kendi şirketi olan ‘OPTİMAL AŞ’de iş ve staj garantisi verilmesi, yaz tatillerinde öğrencilerin İngiltere’ye dil kursuna gönderilmesi, tüm sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde maddi ve manevi destek verilmesi gibi birçok madde yer alıyor.

Eğitimi en üst seviyeye çıkarmak isteyen Özdemir, öğrencilerin boş zamanlarını iyi geçirmelerini sağlamak amacıyla bir ek bina yapımına başlıyor. Binanın içerisinde, 350 kişilik konferans salonu, büyük bir kütüphane, kapalı spor salonu, öğrenciler için giyinme ve soyunma odaları, kafeterya gibi birçok yeni alan olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.