Öne Çıkanlar Düzce ruhsatsız silah yılbaşı eğlencesi yılbaşı Türbe

Bu haber kez okundu.

Akçakoca Şoförler Odası Başkanı Mehmet Alev, yaptıkları çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi. Taşımacı ve nakliyeci esnaflarının sorunları ile  yakından ilgilendiklerini kaydeden alev, ticari taksi ücretlerine zam yapılması için, taksici esnaflarından talep aldıklarını, bu nedenle taksimetre ücretlerine 15 Eylül’den sonra zam yapılacağının bilgisini verdi.

İlçede bazı taksi şoförlerinin taksi metre açmadan vatandaşlardan mevcut ücretinden üzerinde indi-bindi ücreti aldıklarını söyleyen Alev, vatandaşların ve diğer taksicilerin mağdur olmamaları için gerekli işlemlere başladıklarını ifade etti.

“Artan maliyetler nedeniyle taksi ücretlerine zam kararı aldık”

Taksimetre ücretlerine yapılacak zamda, ekonomik koşulların etkili olduğu belirten Alev, “Biz, artan maliyetler ile birlikte taksi ücretlerine zam yapmak zorunda kaldık. Tabii, zam için taksicilerden bize talep gelir, biz ekonomik koşullara bakarak bu zamma bakarız. Gerçekten ekonomik yönden bir sıkıntı varda, bunu yönetim olarak aramızda değerlendiririz. Biz, yönetim olarak toplantı yaptığımızda, denetimi de yanımıza alırız. Normalde yönetim imza atar, ama denetim de bulunur. Zam kararı alındıktan sonra, bunu Düzce’ye göndeririz, fiyat tespit komisyonu bunu onaylarsa onaylar, peşinden Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği onaylar, sonrasında da taksimetre ayarları yapılır. Biz bu süreci başlattık, karar alınmadan önce birkaç tane arkadaşımız taksimetrelerini açmıyormuş, bu konuda çok şikayet almaya başladık. Yani taksimetreyi açmadan, indi – bindi 50 TL olmasına rağmen 80 TL alıyormuş. Bunun yanında yolda durup, iki yolcu birden alıyormuş. Bu gibi şikayetleri aldık, ilk başta isim ve plaka veremiyorlardı. Gittik bu arkadaşları bulduk, rica ettik, yaptırımlarını anlattık ama biz başarılı olamadık. Bu sefer biz de Belediye ve Ticaret İl Müdürlüğü ile yazışmalarımızı yaptık. Çünkü halkımız burada mağdur oluyordu. Bizi bu durum baya bir sıkıntıya soktu. Akçakoca kamuoyu da bilsin; zam ayın 15’inden sonra olacak” diye konuştu.

“Bağ-Kur primlerinin 7 bin 200’e düşürülmesi yönünde çalışmalar devam ediyor”

Şoför esnafını yakından ilgilendiren bir konu olan Bağ-Kur primlerinin 7 bin 200’e düşürülmesi ile ilgili çalışmalarında devam ettiğini aktaran Alev, “Bizim esnaf odamıza kayıtlı bulunan bütün esnaf arkadaşlarımızı ilgilendiren bir konu, Bağ-Kur prim gününün 7 bin 200’e düşürülmesi için TESK Başkanımız Bendevi Palandöken olsun, Federasyon Başkanımız olsun ve Birlik Başkanımız Mustafa Kayıkcı olsun, hep birlikte çalışıyoruz. Bunun 7 bin 200’e düşeceği konusunda devlet yetkililerinden söz aldıklarını ve en kısa zamanda yapılacağı konusunda bilgilendirildiklerini söylediler” şeklinde konuştu.

“Ticari araç kullanma yaşı geçici olarak 69’a çıkartıldı”

Ticari araç kullanma yaşının geçici olarak 66’dan 69 yaşına çıkartıldığı bilgisini veren Alev, “Düzce Minibüsçüler Odası servisçilere bir fiyat çizelgesi ayarladı. Biz de o çalışmanın bilgilerini aldık ve servisçilerimize ilettik. İnşallah servisçilerimiz daha istikrarlı, herkese eşit bir fiyat çalışması yapacaklar. Bu arada tüm şoför arkadaşlarımızı ilgilendiren bir konu; ticari araç kullanım yaşı 66’ydı. Yine geçici bir kararname ile 2023’ün sonuna kadar 69 olarak güncellendi. Bu ticari araç kullanan arkadaşlar için çok iyi oldu. Çünkü piyasada tecrübeli araç kullanan şoför bulmak çok zor” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.