Öne Çıkanlar Düzce ruhsatsız silah yılbaşı eğlencesi yılbaşı Türbe

Bu haber kez okundu.

“BANA AMBULANS BİLE VERMEDİLER…”

Göğüs ağrısı şikayetiyle Akçakoca Devlet Hastanesi’ne başvuran hastanenin kantin işletmecisi Necmettin Özpınar, neredeyse hayatından oluyordu. Yaşadığı göğüs ağrısı nedeniyle Akçakoca Devlet Hastanesi Kardiyoloji bölümüne başvuran Özpınar’a EKK çekildi. EKK sonucuna bakan görevli doktor, hastanın durumunun iyi olduğunu söyledi. Özpınar’a ‘Ağrının sebebi, ciğerlerini üşütmüşsün’ diyen doktor, kendisine serum takviyesinde bulundu.

Serum bittikten sonra işletmeciliğini yaptığı hastanenin kantinine inen Özpınar, ağrıları gittikçe artması üzerine, hastane yetkilerinden başka bir hastaneye gitmek için ambulans isteğinde bulundu. Hastane yetkililerinden iddiaya göre ‘Senin durumunun acil değil ambulans veremeyiz” cevabını alan Özpınar, kendi imkanları ile Ereğli’deki özel bir hastaneye gitti. Özel hastanede yapılan EKK çekiminin ardından Özpınar’ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı.

Bunun üzerine Özpınar, yine ambulansla Ereğli ilçesindeki tam donanımlı başka bir özel hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Anjiyo olan Özpınar’ın kalbine sten takıldı. Hastanede tedavisi devam eden Özpınar’ın sağlık durumunun her geçen gün iyiye dittiği öğrenildi. 

Başından geçen olayları Öncü Haber’e anlatan Özpınar, “Ben Akçakoca Devlet Hastanesi’nin kantinini işletiyorum. Bundan 13 gün önce  göğüs ağrılarım nedeniyle Akçakoca Devlet Hastanesi’ne başvurdum. Doktora ‘Kalp krizi geçirdiğimi’ söyledim. Daha önce de kalp krizi geçirmiştim. Doktor da bana, ‘Abi şaka yapma, git’ dediler. Aşağıya kantine indiğimde göğüs ağrılarım gittikçe şiddetlenmeye başladı. Bunun üzerine yeniden kardiyoloji bölümüne çıktım. EKK Çekimi yaptılar ve doktor bana EKK sonuçlarına göre kalp krizi olmadığını, ağrının sebebinin ise ciğer üşütmesi olduğunu söyledi ve serum verdi” diye konuştu.

“Başka hastaneye gitmek için bana ambulans bile vermediler”

Akçakoca Devlet Hastanesi’ndeki doktorun hatası yüzünden ölümden döndüğünü belirten Özpınar, “Aşağıya kantine indiğimde yeniden ağrılarım şiddetlenmeye başladı. Bunun üzerine hastane personelinden başka hastaneye gitmek için ambulans istedim. Ama bana ‘Senin durumun acil değil, ambulans veremeyiz’ dediler. Bunun üzerine kendi aracıma binerek o halde Ereğli ilçesinde bulunan özel bir hastaneye gittim. Hastanede çekilen EKK sonucuna göre, kalp krizi geçirdiğim anlaşıldı. Bunun ardından Özel Hastane beni ambulansla tam donanımlı başka bir hastaneye götürdü. Burada hemen ameliyata alındım, anjiyo yaptılar ve kalbime sten taktılar. Hala tedavim hastanede sürüyor. Bana doktorlar, ‘Seni Allah korumuş, Akçakoca Devlet Hastanesi’nden şikayetçi olabilirsin’ dediler. Ben de bunun üzerine Akçakoca Devlet Hastanesi hakkında Sağlık Bakanlığı ve Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Bey’e şikayette bulundu” şeklinde konuştu.

Bu şikayetin ardından Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü vakit kaybetmeden harekete geçti.

HABER: Savaş ARI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.