Öne Çıkanlar Düzce ruhsatsız silah yılbaşı eğlencesi yılbaşı Türbe

Bu haber kez okundu.

AKÇAKOCA HALKI DEĞİŞİM İSTİYOR

Akçakoca Belediyesi’nde yaşanan kaos, ilçe halkının da önümüzdeki yerel seçimlerdeki değişim olmasına yönelik beklentisini yükseltti. AK Parti’den Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin aday adaylık başvurusunu yapması beklenirken, Yanmaz’a karşı ilk rakip İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum oldu.

Lokum bugün düzenlediği toplantıda, İYİ Parti’nin Akçakoca Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Lokum’un bu açıklamasına İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve Parti yöneticileri de katılarak, kendisine adaylığına destek verdi.

Lokum toplantıda yaptığı açıklamada, Akçakoca Belediyesi’nin kötü yönetimine dur diyeceklerinin altını çizdi.

Lokum açıklamasında, “Altı yıla yakındır yürütmüş olduğum ilçe başkanlığı sürecinde, partimizi kurduk ve bugünlere getirdik. Ekibimizle birlikte yaptığımız çalışmalarla sıfırdan kurmuş olduğumuz partimizi bugün Akçakoca’da iddialı bir konuma getirdik. İlçe Başkanlığım döneminde iki Cumhurbaşkanlığı ve bir belediye başkanlığı olmak üzere 3 seçime girdik. İttifaklarla geçen seçim süreçlerinde ittifak dahilinde elimizden gelenin en iyisini yaparak partimizin ve ittifaklarımızın başarısında büyük rol oynadık. Fikirlerimiz yeterince dinlenilmiş olsaydı; inanıyorum ki daha da başarılı olabilirdik. Başkanlığım sürecinde ekibimle beraber partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Akçakoca’nın her sorunu ile ilgilenmeye çalışarak hataları dile getirdik ve çözüm yolları sunduk. Yerel yöneticilerin hatalarını dile getirip doğru işlerinde partizanlık göz etmeden destek verdik” diye konuştu.

Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde partisini Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Deniz’e emanet ettiğini belirten Lokum, “Haksızca ithamlar ve iftiralara rağmen kimseyle kavga etmeden; dürüst, seviyeli ve ilkeli siyaseti Akçakoca’mıza kazandırmaya çalıştık. Ülke sorunları ile ilgili görüşlerimizi her platformda dile getirerek raporlar halinde yayınladık. Genel merkezimize sürekli raporlar yazarak sorunları dile getirdik, görüşlerimizi sunduk. Kendi partimiz bile olsa yanlışa yanlış demekten asla geri durmadık. İYİ Parti Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak; genel merkezimizin önümüzdeki yerel seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde seçime girme kararını doğru ancak geç kalınmış bir karar olarak kabul ediyor ve destekliyoruz. Bu vesile ile 2017 Aralık ayından itibaren; onur, gurur ve şerefle yürüttüğüm İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevimden, partimizin almış olduğu; ‘Yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde aday olacakların istifa etmesi’ kararı üzerine 1 Ekim itibari ile ayrılmış bulunmaktayım. Öncelikle yönetim kurulumuzda yapılan seçim ile İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevine seçilen sevgili dostum Orçun Deniz’i tebrik eder; görevinde başarılar dilerim. Bu onurlu görevi başarıyla yapacağına ve aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına olan inancım tamdır. Bugüne kadar birlikte çalıştığım tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, bana desteklerini esirgemeyen büyüklerime, her zaman yanımda olan dostlarıma, her zaman gücünü arkamda hissettiğim Akçakoca halkına, görev yaptığım süre boyunca arkamda duran İYİ Parti ailesine ve tabi ki genel başkanımız sayın Meral Akşener’e, son olarak da 6 sene boyunca kahrımı çeken, eve genellikle geç gitmem nedeniyle kızımıza hem ana hem baba olan sevgili eşime sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Turizm kalitesinin yükseltilmesi için önemli adımlar atacağız”

‘’Akçakoca’nın en önemli meselelerinden biri turizm” diyen Lokum, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Turist kalitesini yükseltmek gibi önemli bir niyetimiz var. Akçakoca’nın mekanları çok güzel ve misafir ağırlamak konusunda bir sorunumuz yok. Burada bize düşen kaliteli turisti Akçakoca’ya getirerek esnaflarımız ile buluşturmak. Belediyecilik anlamında da eksiklikler var. Biz belediyeyi işler hale getireceğiz. Maaşlar tam ve gününde ödenecek. Kimseyi işi ile tehdit etmeyeceğiz. Her yerde olduğu gibi işini iyi yapan çalışacak, yapmayan gidecek. Var olan projelerin istikrarını ve devamını gerçekleştireceğiz. Yaz aylarda ortaya çıkan işportacı kirliliğine son vereceğiz. Bir düzen eksikliği olduğunu düşünüyoruz, bu düzeni sağlayarak Akçakoca’ya kalite getireceğiz.’’

"Akçakoca kavgalardan ve çekişmeleren çok şey kaybetti"

Lokum, ‘İlçe başkanlığı döneminiz boyunca polemiklerin içinde yer almadınız. Seçim sürecinde söylemler sertleşebilir. Sakinliğinizi önümüzdeki 6 ay koruyabilecek misiniz?’ sorusuna şu yanıtı verdi.

‘’Biz diğer başkanlar gibi olmayacağız. Akçakoca; kavgalardan ve çekişmelerden çok zaman kaybetti. Biz bu süreçte kimseye sataşmadan, ne yapacağımızı anlatacağız. Partilerle ve kişilerle polemiklere girmeyeceğiz, zorda kalmadıkça cevap haklarımızı kullanmayacağız. Usturuplu bir dil kullanarak, kimseyi kırmadan, sevgi ve saygı çerçevesinde süreci tamamlamaya çalışacağız. Bizler görevini iyi yapan herkesin arkasındayız. İşini iyi yapan emek sarf eden herkes görevinde kalacak. Eğer bahsedildiği gibi bankamatik memurları var ise emek vermeden maaş alan personeller var ise onların da gözünün yaşına bakmayacağız. Akçakoca Belediyesi’nin parası, Akçakoca halkının parasıdır. Boşuna harcamayacağız, harcatmayacağız…’’

HABER: Savaş ARI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.