Öne Çıkanlar Düzce ruhsatsız silah yılbaşı eğlencesi yılbaşı Türbe

Bu haber kez okundu.

PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU BEYÖREN KÖYÜNDE KUTLANDI
 Oğuzların Kınık Boylarından gelen Yüzyıllardır tarihi bilinmeyen köy ahalisinde “Cümle Mevlidi” olarak tabir edilen Hz. Muhammedin doğumu Beyören Köyünde düzenlenen dini merasim ve merasim sonra katılanlara ikramlarla son buldu.

Beyören Merkez Camiinde düzenlenen Merasime İlçe Müftüsü  Mehmet Taşcı,Ak Parti Belediye Başkan aday adayı Mehmet Topuz, Merve Çakır, Mhp Belediye başkan Adayı Okan Yanmaz Saadet partisi belediye Başkan Adayı Özkan Atıcı ve Merkez camii müezzinlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Camide yapılan sohbet ve merasimden sonra yüzyıllardır süregelen gelenek bu yılda icra edildi.

YÜZYILLARDIR DEVAM EDEN GELENEK

Bilindiği Üzere  Nuh Peygamberin gemisinden arta kalan azıklarda pişirilen bugün keşkek tabir edilen Hıdrellez bayramlarında Beyören Köyü ve çevre köylerde keşkek tabir edilen yiyecek pişirilip ahaliye ikram ediliyor.

Bu geleneğin Orta Asya dan Anadoluya gelen Türk kavimlerinde yüzyıllardır gelenek halinde Beyören, Balatlı, Altuncay gibi Arta Asya kökenli yerleşimlerde yaşatılıyor.

Beyören ve balatlı köylerinde ise Hıdrellez geleneğine paralel olarak Yüzyıllardır Hz Muhammed (S.A.V.) min doğumu kazanlarda kaynatılan et, pilav şifa çorbası köy ahalilerinin madde manevi katkıları ile katılanlara ikram ediliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.