DÜZCE’DE HEYELAN TEHDİDİ!

DÜZCE

Düzce'de heyelandan zarar gören bölgelere Cumayeri de eklendi. Son 10 günde 3 ayrı bölgede meydana gelen toprak kaymaları nedeniyle kırsal bölgede yaşayan vatandaşlar tedirgin… Cumayeri’nde toprak kayması sonucu zarar gören 5 ev boşaltılırken, afet sonrası yamaçlık alanda çökme yaşandı, yarıklar oluştu. Daha önce Beyköy beldesinde 6 yerleşim birimine ulaşımın sağlandığı yol ile Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu köylerini birbirine bağlayan grup yolunda meydana gelen heyelanların ortaya çıkardığı tahribatın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Deprem ve sel afetlerinin ardından Düzce şimdi de heyelan tehdidi altında! Geçmişte kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelen ve tek bir bölgeyi etkileyen toprak kaymalarının aksine son 10 günde 1 belde ve 2 ilçede yaşanan heyelanlar, vatandaşları tedirginliğe sürüklüyor. Özellikle dağlık bölgelerdeki köylerde benzer afetin yaşanmasından endişe ediliyor.

Akçakoca ve Beyköy’den sonra bu kez Cumayeri heyelan afetiyle yüzleşti. Üvezbeli Köyü Kersendüzü Mahallesi'nde yağışların ardından heyelan meydana geldi. Heyelan bölgesindeki yaklaşık 25 dönüm yamaçlık alanda toprak hareketliliğinin devam etmesi sonucu köy yolunda çökmeler yaşandı, çeşitli bölgelerde yarıklar oluştu.

Heyelan nedeniyle kapanan yollarda çalışmalar sürüyor

Bilindiği gibi Düzce'nin Beyköy beldesinin Çınardüzü mevkisinde 30 Ocak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan ve 4 köy ile 4 mahalleye ulaşımın kesildiği yolda, tekrar toprak kayması yaşanmıştı. Toprak kayması sonucu yaklaşık 200 metrelik kısmını kapanan köy grup yolunun açılması için çalışmalar devam ediyor.

Yine son yağışlarla birlikte yumuşayan toprak Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ve Uğurlu köylerini birbirine bağlayan grup yolunda da heyelana neden olmuştu. Heyelan nedeniyle yol kenarında bulunan fındık bahçesi kullanılamaz hale gelirken, tahribatın giderilmesi için çalışmaların kısa süre içerisinde giderileceği öğrenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.